Show language picker

Geotechniek

Geotechniekvo.be

TOD verbetert samenwerking met klanten

Om het contact met de klanten te optimaliseren, werken de Technisch Ondersteunende Diensten (TOD) sinds 2016 met accountmanagers. Samen met hun secondanten vormen zij voor elke klant een vast aanspreekpunt.


TOD haalde de inspiratie voor de nieuwe werkwijze uit klantengesprekken, workshops voor de afdelingshoofden TOD en voorbeelden uit de bedrijfswereld. “Na overleg beslisten we om één accountmanager per klant te kiezen”, zegt Koen Haelterman, afdelingshoofd Geotechniek. “Elke accountmanager wordt bijgestaan door een secondant uit een andere afdeling. Zo komen we tot een kruisbestuiving. De accountmanager is een vast aanspreekpunt voor de klant en behoudt een overzicht van alle lopende en toekomstige projecten met TOD. Hij/zij kent de beleidsbeslissingen en de prioriteiten van de klant en gebruikt die kennis bij de interne besluitvorming. De langetermijnplanning wordt verankerd binnen een duidelijk afsprakenkader rond de samenwerking met de klant en de beschikbare capaciteit.”


Snel bijsturen
De accountmanagers en secondanten zijn intussen al even bekend:

  • Agentschap Wegen en Verkeer + Werkvennootschap: Kathy Vandenmeersschaut (afdelingshoofd ATO) en Pascale De Kesel (EBS)
  • De Vlaamse Waterweg nv + Waterwegen en Zeekananaal NV + De Lijn: Paul Meekels (afdelingshoofd EBS) en Patrik Peeters (WL)
  • Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust + Vlaamse Milieumaatschappij: Frank Mostaert (afdelingshoofd WL) en Joren Andries (GEO)
  • Afdeling Maritieme Toegang + Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel: Koen Haelterman (afdelingshoofd GEO), Nathalie Gosseye (ATO) en Gauthier Van Alboom (Departement, enkel voor BAM)

De eerste contacten tussen de accountmanagers en ‘hun’ klanten vonden plaats in het najaar van 2016 en waren bedoeld om het principe van accountmanagement toe te lichten. In 2017 zijn er nieuwe besprekingen gepland. De accountmanagers focussen zich in eerste instantie op dienstverlening, behaalde resultaten, verbeterpunten … De werking wordt op elk COVA van TOD geëvalueerd, zodat er snel bijgestuurd kan worden.